afbeelding_1.jpg

CREEER EEN GEZOND VOEDSELLANDSCHAP!

ONZE PROJECTEN

40d1bef5-e476-467e-ac31-7674fb9eb10d 2.j

Leefstijl op recept? In de apotheek? Zeker weten.

 

In samenwerking met studenten Farmakunde aan de Hogeschool Utrecht, startten we het initiatief Leefstijl Op Recept. In Mark Slager’s Apotheek Orion voert een leefstijlcoach gesprekken met cliënten, op basis waarvan recepten en groentenpakketten worden uitgedeeld. Een geslaagde, eerste stap naar het toekomstbestendig inrichten van de zorg. Vertel me meer!

VA Verdeliet 05.jpg

Informatieve wandelingen bij Wereldtuin Verdeliet

 

De routes zijn klaar en de bordjes worden gemaakt. Dit voorjaar krijgt Wereldtuin Verdeliet 3 wandelingen langs gewassen die die een positieve werking hebben

op je weerstand, energie en ontspanning. Bordjes wijzen bezoekers de weg en geven meer informatie. Onze uitdaging de komende tijd zit ‘m in het verbinden van

huisartsen/apothekers/diëtisten die hun patiënten en cliënten willen doorverwijzen naar deze wandelingen om laagdrempelig te werken aan een gezonde leefstijl.

024.jpg

Slaap smakelijk! De wisselwerking tussen slaap en voeding.

 

De Dutch Design Week zag er afgelopen jaar net wat anders uit dan dat we gewend zijn. Uiteraard vonden we een creatieve oplossing, en organiseerden we een online inspiratie lunch met 30 deelnemers. Het resultaat? Laten we het zo zeggen: gelukkig was er een slaapwetenschapper van de partij! We lanceerden de Re-koffer, een toolbox om meer te leren over het effect van voeding op je slaapritme. Lees meer!

Gezond Schap Jumbo 07.jpg

Gezond Schap Jumbo Schothorst

 

Vanaf dinsdag 9 maart is er in de Jumbo-supermarkt in Amersfoort-Schothorst een gezond schap te vinden. Onder de titel ‘Samen Gezond – door en voor wijkbewoners’ biedt deze Jumbo als éérste supermarkt in Nederland hierin producten aan die een gezonde keuze zijn. Iedere maand is er een ander thema met iedere week wisselende producten en een nieuw gezond weekrecept afkomstig van een wijkbewoner. Daar wil ik meer van weten!

VA_01_vierkant.jpg

Wat eten we in het ziekenhuis van de toekomst? Genees smakelijk!

 

We vonden het opvallend. In het ziekenhuis krijg je medicatie die precies aansluit bij de behoeften van de patiënt. Maar ongeacht de toestand of de behandeling krijgt iedereen dezelfde maaltijd voorgeschoteld. Onderzoek toont aan dat voeding een concrete bijdrage levert aan een sneller herstel. Met Genees Smakelijk zetten we in op deze relatie tussen voeding, gezondheid en herstel. Hoe gaat dit in jouw ziekenhuis? We horen graag van je!

chocobombes1_vierkant_1.jpg

Een chocolade bommetje: vol met vitaminen!

 

Dat de juiste voedingstoffen belangrijk zijn als je zwanger bent, is geen geheim. Maar dat je die in chocolade kan verstoppen? Dat is wel even een leuke verrassing! Voor elk trimester maakten we speciaal afgestemde Chocobombes: bonbons gevuld met ingrediënten en voedingsstoffen die je op dat moment in je zwangerschap het meest nodig hebt. Proberen? Snappen we!

05-workshop Verdeliet 10-09-2019.jpg

De Voedselapotheek Wijkaanpak. Daar zijn we trots op.

 

Ontwerper Dalila Sayd werkt samen met Naomi én met lokale organisaties, professionals en wijkbewoners aan een sociaal en gezond voedsellandschap. We doen waar we goed in zijn: we werken samen met de gebruiker om de omgeving zo in te richten dat de inwoner gestimuleerd wordt om gezondere keuzes te maken. Hoe doen we dat precies? Klik eens door!