CREEER EEN GEZOND VOEDSELLANDSCHAP!

3-MargaritaCruz.art-Eindhovengymworkshop

Ontwerper en initiatiefnemer Naomi Jansen
 

Mijn naam is Naomi Jansen (1989), ik ben ontwerper en in 2016 studeerde ik af aan de Design Academy in Eindhoven. Ik geloof in een toekomst met gezondheid als verdienmodel, in plaats van ziekte en herstel. Onze huidige maatschappij is zo ingericht dat er geld wordt verdiend aan zieke mensen. Mijn belangrijkste uitdaging is een maatschappij te creëren waarin we investeren in onze gezondheid, waar we voeding preventief inzetten om gezond te blijven. Als ontwerper lever ik daar een bijdrage aan door creatieve concepten en producten te ontwikkelen, die als doel hebben mensen bewustmaken van het belang van gezond eten. 

 

Een nieuw concept begint voor mij steevast bij verwondering, gevolgd door de overtuiging dat het anders kan. ‘Waarom krijgen zwangere vrouwen vooral te horen wat ze níet mogen eten?’ ‘Waarom krijgen alle patiënten in het ziekenhuis hetzelfde te eten, terwijl hun behandeling wel persoonlijk is afgestemd?’ Als ontwerper en buitenstaander kan ik naïeve vragen stellen, ik kijk met een andere blik en zoek een positieve insteek. Het is voor mij de kunst om mijn ideeën zo uit te werken, dat ze in één oogopslag duidelijk zijn en dat ze mensen raken.’

Ik zie mijn taak als ontwerper nieuwe verbindingen te leggen en kennis visueel begrijpelijk te maken voor de doelgroep. Daarom ontwikkel ik goed onderbouwde producten om mensen te laten nadenken over het belang van gezond eten. Dát is mijn roeping, die verandering wil ik op gang brengen.

Kom jij stage

lopen bij de 

Voedselapotheek?

Mijn naam is Pien en studeer Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Ik ben mijn derde jaar begonnen met een stage bij de Voedselapotheek. Hier kan ik mijn vorige opleiding, doktersassistente, combineren met mijn huidige opleiding. Ik ga mijn opdracht uitvoeren bij het project Gezondschap in Amersfoort.

Stuur dan een bericht 

met jouw motivatie naar info@voedselapotheek.nl

Team Voedselapotheek

De Voedselapotheek werkt op projectbasis samen met andere professionals aan verschillende vraagstukken. Afhankelijk van het project wordt een projectteam op maat samengesteld, met de expertises die nodig zijn om de opdracht van de klant tot een succes te maken. 

Dalila Sayd

Transitiedoener

Het EETschap

Ik werk graag aan projecten waar bewoners, ondernemers en organisaties samenwerken aan een gezondere en betere leefomgeving. Ik laat me inspireren door de talenten in mijn omgeving. Ik koppel de  kennis uit kleine gemeenschappen aan grote maatschappelijke vraagstukken en gebruik dit als aanknopingspunt voor nieuwe verbindingen en initiatieven.

Esther Horsten
Communicatieadviseur
Regelraak

Pien Mulders
stagiaire
HAS Food Innovation

RegelRaak staat voor pakkende tekst, praktisch communicatieadvies en -wanneer nodig- complete realisatie. Het liefst werk ik voor organisaties en bedrijven die ertoe doen. Voor mensen die oprechte passie hebben voor wat ze doen en zo het verschil maken. Goede communicatie helpt daarbij!