Waarom doen we dit?
 

Het is allemaal wetenschappelijk aangetoond. Wij, Nederlanders, eten ongezond. En daarom worden we ziek. Of beter gezegd, eerst dik en daarna ziek. Uit onderzoek blijkt ook dat er een relatie is tussen inkomen en opleidingsniveau en de mate van groenteconsumptie. Met name lager opgeleide Nederlanders en inwoners met een kleine portemonnee boeten hierdoor in op hun kwaliteit van leven. Vaak houden ze er een ongezonde levensstijl op na, worden sneller ziek en overlijden gemiddeld 6 tot 7 jaar eerder dan hun hoger opgeleide buren.

Hoe lossen we het op?

Om te zorgen voor gezonde inwoners is samenwerken tussen professionals en burgers in de wijk nodig. Huisartsen zien steeds meer patiënten met gezondheidsvragen waarvoor de oplossing in het sociaal domein of leefstijl-advisering te vinden is. Er zijn allerlei manieren mogelijk om aan gezondheid - en daarmee ook de leefbaarheid in een wijk - te werken. Wij geloven dat de omgevingsfactor een kansrijke is: de gezonde keuze zou ook de makkelijkste keuze moeten zijn.

Doelstellingen 

  • De gezondheid van de inwoners bevorderen door kennis te delen en mensen zelf te laten ervaren hoe voeding kan bijdragen aan hun gezondheid. 

  • Het vergroten van de leefbaarheid in de wijk door ontmoetingen te faciliteren tussen buurtgenoten. 

  • Meer waardering voor de herkomst van ons voedsel door samen te werken met lokale voedselproducenten.

Cuijk
Amersfoort

Voedselapotheek © 2020

over de Voedselapotheek

De Voedselapotheek is een creatieve werkplaats waar ontwerpers op zoek gaan naar nieuwe verbindingen tussen voeding en gezondheid. Samen met food- en health professionals leggen we cross-overs en vertalen dat naar innovatieve producten en concepten die aanzetten tot meer bewustwording over het belang van gezond eten. Door nu samen werk te maken van een gezond voedsellandschap, wordt gezond eten in de toekomst beter bereikbaar voor iedereen. We zijn de aanjagers van een nieuwe gezonde beweging!

 

contact
 
Naomi Jansen
Plan-B | Kantoor 2.47
Hurksestraat 19
5652 AH Eindhoven
www.voedselapotheek.nl
info@voedselapotheek.nl
+31(0)6 44 270 686

 

volg jij ons al?

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle