De Voedselapotheek als fysieke plek

 

De allereerste fysieke Voedselapotheek is gesitueerd bij Wereldtuin Verdeliet in wijk De Valuwe te Cuijk. In de ecologische moes- en belevingstuin kunnen bezoekers zien hoe de groenten en kruiden groeien. Er is informatie over de gezondheidswaarden van de ingrediënten en welke preventieve werking ze kunnen hebben voor je gezondheid. De Voedselapotheek wil mensen laten zien dat gezond eten lekker, makkelijk en betaalbaar kan zijn. Verse groenten, fruit en kruiden worden er aangeprezen als gezondheidsmakers. Tijdens een bezoek aan de tuin kunnen gasten een informatieve wandeling maken door de tuin. Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op deze mooie plek en om dat te stimuleren organiseert de Voedselapotheek ook activiteiten en kookworkshops.

HOE DRAGEN WE BIJ AAN EEN GEZONDERE WIJK?

Wandelingen

 

Bij Wereldtuin Verdeliet telen ze "puur natuur". Geniet van een wandeling door de tuin en laat je informeren over de manier waarop gewassen bijdragen aan jouw gezondheid. De informatie is afgestemd op veel voorkomende kwalen in de wijk.

In de workshops

  • Ontmoet en spreek je buurtgenoten.

  • Gaan we samen koken.

  • Gebruiken we kakelverse ingrediënten uit de tuin.

  • Laten we zien hoe je met eten jouw gezondheid kan verbeteren.

  • Krijg je handige tips voor thuis.

Recepten

 

In de workshops maken we samen gezonde recepten, deze delen we met alle buurtbewoners zodat zij ook makkelijk verse en onbewerkte groenten thuis op hun bord krijgen.

Voedselapotheek Verdeliet is onderdeel van Samen Eten & Ontmoeten, een programma mogelijk gemaakt door: 

Logo_Verdeliet_6cm.png
logo.jpg
sitetopf.png

DOWNLOADS & RECEPTEN

WORKSHOPS & ACTIVITEITEN
Kookworkshop Gezond & Gelukkig
Wereldtuin Verdeliet

Voedselapotheek © 2020

over de Voedselapotheek

De Voedselapotheek is een creatieve werkplaats waar ontwerpers op zoek gaan naar nieuwe verbindingen tussen voeding en gezondheid. Samen met food- en health professionals leggen we cross-overs en vertalen dat naar innovatieve producten en concepten die aanzetten tot meer bewustwording over het belang van gezond eten. Door nu samen werk te maken van een gezond voedsellandschap, wordt gezond eten in de toekomst beter bereikbaar voor iedereen. We zijn de aanjagers van een nieuwe gezonde beweging!

 

contact
 
Naomi Jansen
Plan-B | Kantoor 2.47
Hurksestraat 19
5652 AH Eindhoven
www.voedselapotheek.nl
info@voedselapotheek.nl
+31(0)6 44 270 686

 

volg jij ons al?

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle