Kick Off Voedselapotheek Schothorst


Op woensdag 3 juli 2019 vond de Kick Off van project Voedselapotheek Schothorst plaats in Het Groene Huis Amersfoort. In samenwerking met Apotheek Orion organiseerden we een bijeenkomst voor lokale organisaties met als doel een gezonde verandering te starten in de wijk Schothorst.

Bedrijven uit de groene (agrofood) sector en witte (zorg) sector waren welkom samen met ons te onderzoeken hoe we deze gezonde verandering in gang kunnen gaan zetten.

Maarliefst 25 gasten meldden zich aan en het enthousiasme bleek groot. Aanwezige partijen waren GGD regio Utrecht, SKA Kinderopvang, VMBO Het Element, Voedselkollektief Amersfoort, Willem & Drees, Jumbo Schothorst, Lidl, Groene Raad Schothorst, diëtisten, studenten en inwoners.

WELKE AANPAK GEBRUIKEN WE IN DE WIJK?

Wijkgerichte aanpak

 

We kiezen voor een wijkgerichte aanpak omdat de Voedselapotheek zich niet alleen inzet voor gezondere inwoners maar ook om een sterkere sociale cohesie in de wijk te realiseren. Samenwerking tussen de verschillende sectoren is daarom essentieel.

Buurtbewoners

​Echter zijn de allerbelangrijkste partners in dit project de bewoners zelf. Door hen te betrekken bij de ontwikkeling van de Voedselapotheek worden leer- en ontwikkelingsmogelijkheden gecreëerd en benut. Dat is een belangrijke succesfactor voor het slagen van de gedragsverandering die we willen bewerkstelligen.

Aansluiting vinden

 

We sluiten zoveel mogelijk aan bij bestaande initiatieven in de wijk. De Voedselapotheek wil alle gezonde initiatieven verbinden en versterken. In de verkenningsfase halen we de behoeften op van de wijk. Daarmee hebben we een goede voedingsbodem voor het ontwikkelen van een Voedselapotheek op maat.

Voedselapotheek Schothorst is mogelijk gemaakt door: 

Apotheek-Orion.png

DOWNLOADS & RECEPTEN

AGENDA
Beleef Schothorst
Amersfoort

Voedselapotheek © 2020

over de Voedselapotheek

De Voedselapotheek is een creatieve werkplaats waar ontwerpers op zoek gaan naar nieuwe verbindingen tussen voeding en gezondheid. Samen met food- en health professionals leggen we cross-overs en vertalen dat naar innovatieve producten en concepten die aanzetten tot meer bewustwording over het belang van gezond eten. Door nu samen werk te maken van een gezond voedsellandschap, wordt gezond eten in de toekomst beter bereikbaar voor iedereen. We zijn de aanjagers van een nieuwe gezonde beweging!

 

contact
 
Naomi Jansen
Plan-B | Kantoor 2.47
Hurksestraat 19
5652 AH Eindhoven
www.voedselapotheek.nl
info@voedselapotheek.nl
+31(0)6 44 270 686

 

volg jij ons al?

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle