vr 20 nov. | online inspiratielunch

Recept voor Gezondheid

De Voedselapotheek en Stichting Het Eetschap brengen hun gezamenlijke initiatief bij jou thuis, in jouw keuken en op jouw bord! Met trots presenteren wij Recept voor Gezondheid, een online inspiratielunch over het ontwerpen van een sociaal en gezond voedsellandschap.
Registratie is afgesloten
Recept voor Gezondheid

Tijd en locatie

20 nov. 2020 11:30 – 13:00
online inspiratielunch

Over het evenement

In het kort

 • je krijgt ideeën om in jouw wijk met inwoners oplossingen te ontwerpen voor een sociaal en gezond voedsellandschap
 • je krijgt een kijkje in het project Voedselapotheek Wijkaanpak
 • we delen onze ervaringen over het betrekken van wijkbewoners in het proces
 • je bereidt vanuit jouw eigen keuken een gezonde lunch
 • je krijgt inspiratie door de innovatieve kijk van een apotheker op gezondheid in de wijk
 • je krijgt tools om te werken aan je persoonlijke gezondheid

Dit online event is bedoeld voor bestuurders en professionals die met inwoners in de wijk aan een gezonde omgeving willen werken.

Wat betekent dat eigenlijk, samenwerken aan een sociaal en gezond voedsellandschap? Hoe kun je een duurzame samenwerking tussen de zorg, agrifood en het sociaal domein tot stand brengen? Wie speelt welke rol hierin? En een hele belangrijke vraag, hoe betrek je een diverse groep wijkbewoners in het proces? Want juist dat is nodig om écht het verschil te maken.

Op vrijdag 20 november tussen 11:30 en 13:00 uur bereiden we gezamenlijk een gezonde lunch, want samen eten zorgt ervoor dat we beter eten. Je gaat in jouw eigen keuken aan de slag met een box ingrediënten die van tevoren bij jou wordt bezorgd. Terwijl de pan op het vuur staat, delen ontwerpers Naomi Jansen en Dalila Sayd hun aanpak in het project Voedselapotheek Wijkaanpak. Ze vertellen over hun ervaringen over het betrekken van wijkbewoners in het ontwerpproces. Bovendien geven ze concrete voorbeelden van concepten die ze op dit moment ontwikkelen in twee wijken, namelijk De Valuwe in Cuijk en Schothorst in Amersfoort.

Apotheker Mark Slager van Apotheek Orion in Amersfoort schuift bij hen aan tafel. Hij neemt ons mee in de apotheek van de toekomst en zijn rol in het wijkproject Voedselapotheek Schothorst.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
 • Recept voor Gezondheid
  €39.95
  BTW inbegrepen
  €39.95
  BTW inbegrepen
  0
  €0
Totaal€0

Deel dit evenement