DUTCH DESIGN WEEK

19 t/m 27 OKTOBER 2019

Wake Up @ Dutch Design Week 2019

Op 23, 24 en 25 oktober 2019 kwamen beleidsmakers uit de zorg, de voedselketen, de overheid en het onderwijs bij elkaar om na te denken over een toekomst waarin voeding ons gezond houdt en beter maakt.

 

Het doel van de Voedselapotheek is om anders te kijken naar het bestaande systeem. Hoe gaan we vandaag de dag om met voeding in de zorg? Hoe kan de industrie gezondere producten ontwikkelen? Wat is de rol van voorlichting en regelgeving in het realiseren van een gezond voedsellandschap? We brengen graag anderen in beweging en denken samen na over het eten van onze toekomst.

 

Om door bestaande patronen en gedrag heen te breken zijn we heel vroeg in de ochtend gestart op een bijzondere locatie. Op het dak van Eindhoven Gym kwamen we in beweging terwijl de zon opkwam en we uitkeken over het hart van de Dutch Design Week. Dit zorgde ervoor dat we bewust en gefocust de dag konden beginnen. Als beloning stond ons een lekker ontbijt te wachten. Voor iedereen was het vanzelfsprekend om een gezonde keuze te maken, het hele aanbod bestond namelijk uit verantwoorde gerechten met veel verse producten. De gebruikte bladgroenten en kruiden waren geteeld op 100 meter afstand bij Seven Steps to Heaven. Vol energie zijn we aan tafel gegaan voor de creatieve sessie. 

 

Door middel van design thinking methodes werkten we toe naar nieuwe samenwerkingen en oplossingen voor een persoonlijk dilemma of vraagstuk. We maakten gebruik van elkaars kennis en ervaring door te reageren op elkaars dilemma’s. Door de ideeën te categoriseren maakten we een onderscheid tussen de ideeën die vandaag al te realiseren zijn en de innovaties op de lange termijn. De belangrijkste vraag om tot succes te komen is: Wat kan jij vandaag al veranderen om op lange termijn jouw doel te bereiken? We sloten de sessie af met een inspiratietour over de DDW waarbij we een aantal mooie voorbeelden hebben getoond van de manier waarop design kan bijdragen aan een andere kijk op de thema’s voeding en gezondheid.

Onze samenwerkingspartners:

EH_Gym.png
TCV_logo.png
96B852_SSTH.png
Hollands-Welvaren.png

Voedselapotheek © 2020

over de Voedselapotheek

De Voedselapotheek is een creatieve werkplaats waar ontwerpers op zoek gaan naar nieuwe verbindingen tussen voeding en gezondheid. Samen met food- en health professionals leggen we cross-overs en vertalen dat naar innovatieve producten en concepten die aanzetten tot meer bewustwording over het belang van gezond eten. Door nu samen werk te maken van een gezond voedsellandschap, wordt gezond eten in de toekomst beter bereikbaar voor iedereen. We zijn de aanjagers van een nieuwe gezonde beweging!

 

contact
 
Naomi Jansen
Plan-B | Kantoor 2.47
Hurksestraat 19
5652 AH Eindhoven
www.voedselapotheek.nl
info@voedselapotheek.nl
+31(0)6 44 270 686

 

volg jij ons al?

  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle